Skaffa gård eller eget stall

Många hästägare drömmer om att skaffa sig en egen gård eller stall. Det är en lyx att ha sina hästar nära och kunna gå ut i pyjamas och morgonfodra. På landet brukar även himlen vara helt stjärnklar och många älskar lugnet som livet på landsbygden ger. När du har en egen gård eller ett eget stall är det dock mycket att tänka på. Det är mycket ansvar då du helt plötsligt måste sköta allt själv.

Till exempel är det du som ansvarar för utfodring, in- och utsläpp och skötsel av stall och hagar. Går boxdörrar sönder behöver du fixa det och har du inackorderingar är det ännu viktigare att se över hagar och stall. Detta är något som många inte har behövt oroa sig över när de hyr stallplats hos någon annan.

Arbetet på gården

För många är det dock värt det hårda arbetet då du kan njuta av det tysta livet på landet. På landet brukar det även vara stjärnklart så ett tips är att köpa en stjärnkikare/teleskop så du kan kolla på stjärnorna. För barnfamiljer kan det vara härligt att bara släppa ut barnen i trädgården och slippa oroa sig för bilar och annat. Utöver hästlivet finns det även mycket att göra beroende på var man bor. Bor du på en gård på landet är det troligt att det finns skog. Där kan du plocka bär, kantareller och annat ätbart. För de som inte är så händiga är långpromenader i skogen en uppskattad aktivitet då det ger mycket frisk luft.

Tips på hur du kan tjäna pengar på din gård

Har du ett stort stall med många boxar kan du välja att ha inackorderingar. Då får du på så sätt in pengar genom att ta hand om andras hästar. Dina egna hästar kan också få sällskap vilket är en fördel då hästar är ett flockdjur. För de som har mycket mark kan det också vara lönsamt att driva något form av B&B. Många stadsbor vill till landet när de är lediga. Då kan du erbjuda aktiviteter som ridning, kolla i stjärnkikare/teleskop eller annat. Möjligheterna är oändliga och många kombinerar också stall med hunddagis. Det går även att hyra ut sina marker till hästägare som söker sommarbete till sina hästar. Då kan du även erbjuda tillsyn och ta extra betalt för det. Har du fler hagar än hästar är detta ett bra alternativ.