Glöm inte att försäkra stallkatten

Ett stall bör ha en egen stallkatt som håller mössen borta och som ligger och spinner på stallbacken. En självständig och mysig fyrbent vän som klarar sig själv. Nästan. Även stallkatten ska vara försäkrad och bli ompysslad.

Fixa kattförsäkringen

Det är klokt att försäkra både hästar, hundar och katter. Så att de får den vård som de behöver vid sjukdom. Katter klarar sig ju väldigt bra och en stallkatt kan lätt leva ett lite självständigt liv i ett stall. Till skillnad mot hästarna fixar de både att äta och gå ut på egen hand. De klarar också att hoppa ner från höga höjder och snabbt springa undan när de uppfattar en fara. Det finns en anledning till att man säger att katter har nio liv. Men det är lite överdrivet. Därför ska även stallkatten ha egen kattförsäkring. Ett bra försäkringsbolag att satsa på är Lassie som bara har djurförsäkringar. Fokus är djurens hälsa och att du som ägare ska känna att du både har råd med en försäkring och att du får hjälp. Du når dem dagligen mellan kl. 08-22 och de erbjuder även att du kan säga upp försäkringen omgående.Gå in på Lassie och skaffa en kattförsäkring till din katt online. Du har tre olika försäkringspremier att välja mellan, beroende på ekonomi och situation.

Vårda stallkatten

Om stallkatten bor i ett större stall, som en ridskola eller ett större privatstall, är det viktigt att det finns regler kring katten. Inte regler för katten, då de vanligtvis gör vad de vill, men regler för hur människor ska behandla katten. Först och främst måste det finnas en person som är ansvarig för katten. Så att den inte hamnar mellan stolarna under en tävlingshelg och vare sig får mat eller ren låda. Klappa och kolla regelbundet katten så att den inte har skadat sig eller är tovig.

Stallkatten måste också ha möjlighet att få vara ifred. När den ligger på sin favoritplats i sadelkammaren ska den få ligga ifred. Hur söt den än är. Det kan vara klokt att sätta upp en tavla med kattregler som alla kan läsa. Ibland kan det även vara smart att påminna om dem högt, särskilt om det finns många barn i stallet. Katten ska inte heller tvingas vara nära hästarna. Den väljer själv om den ska nosa på en häst eller inte. Om katten brukar hålla till i sadelkammaren är det också smart att det står en skylt om att kattlådan alltid måste finnas där inne. Förutom kattförsäkring kan du köpa ett fint katthalsband med dess namn eller stallets namn. Ifall den skulle springa bort. Glöm inte heller att även stallkatter kan behöva vitaminer och mineraler och få ligga i knät och spinna.