Säkerhetsprodukter för ryttare

Man kan inte komma ifrån att hästsport kan vara mer eller mindre farligt. Hästen menar ofta inget illa men som hästmänniska kan man ibland komma i kläm. Det finns dock en del utrustning som används för att man som ryttare ska vara mer säker, både på hästryggen och på marken.

När behövs säkerhetsprodukter i stallet?

Inom ridning kan det hända att man ramlar av och det i sig kan vara skrämmande. Men det finns sätt att minska skaderisken på. Men det är inte bara på hästryggen säkerhetsutrustningen behövs utan den är även bra att ha i stallet. En häst kan råka sparka till, den kan stegra eller trampa en på foten. Då är det bra att ha lite skyddande utrustning.

Var köper man olika säkerhetsdetaljer för ryttare?

Hos Hestbolaget finns både hjälmar, säkerhetsvästar och skor med stålhätta. De har mycket bra priser och finns i flera storlekar och modeller för att alla hästintresserade ska kunna finna bra utrustning som passar både kroppsmässigt och plånboksmässigt.

Vad är viktigast att investera i?

Att köpa in all skyddande utrustning med en gång kan bli rejält dyrt. Även om det finns billigare märken kan det trots allt kosta en del pengar. Men det finns en sak som är riktigt viktig att köpa först av allt. Det är en egen ridhjälm. Hjälmen ska passa perfekt på huvudet och den ska vara bekväm. Om man har tappat sin hjälm, eller om man ramlat av bör man genast byta ut den. Om hjälmen fått en skada är det inte säkert det syns på utsidan, och om något då sker igen är risken stor att hjälmen inte skyddar lika bra. Av den anledningen ska man också se till att inte låna en hjälm. Man vet inte vad den har blivit utsatt för tidigare.

Vad kan man köpa begagnat?

Eftersom en hjälm skyddar huvudet bör man aldrig köpa en begagnad sådan. Det kan också vara riskabelt att köpa en begagnad säkerhetsväst. Undantaget är om man verkligen vet att västen inte har råkat ut för något innan man köper den. Då kan det gå bra att köpa en väst av någon annan, så länge den passar storleksmässigt.

En annan sak som går utmärkt att köpa begagnat är stålhätteskor. Där känner man med en gång om skon är trasig. Det är dock viktigt att skorna sitter bra på foten.