Kläder vid ridning

Förutom de självklara delarna av en ryttares utrustning, som hjälm och ridstövlar eller ridskor, måste man som ryttare även lägga tid och eftertanke på valet av kläder innan man sätter sig i sadeln. Kläderna kan nämligen utgöra en säkerhetsrisk om man inte tänker sig för.

Något som är mycket viktigt är till exempel att man inte har på sig halsdukar, sjalar eller andra fladdrande klädesplagg. Tröjor med luvor är inte heller de en bra idé. Detta av flera anledningar: dels för att fladdrandet kan skrämma hästen, vilket kan göra att den skenar eller sparkar bakut, dels för att lösa föremål (särskilt om halsen) kan fastna om man skulle ramla av hästen, vilket gör att man riskerar att strypas.

En annan sak att tänka på, som inte är lika livsviktig, är att man ska bära kläder som inte kommer att skava i sadeln. Detta är viktigast när man väljer byxor. Det optimala valet är självklart särskilda ridbyxor, som är utformade så att de inte har några sömmar i grenen som kan skava.

Om du letar efter kläder som passar bra i sadeln, ska du gå in på Nelly och Black Friday. På Nelly hittar du snygga kläder för alla tillfällen, och om du går in på Black-Friday kan du hitta rabattkoder till Nelly och många andra webbutiker. Ridning är ju en dyr sport, så det kan vara bra att spara in pengar där man kan.